Venemaa naftatööstus vajab triljoneid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peaministri Vladimir Putini sõnade kohaselt peaks Venemaa naftatööstusesse selle töös hoidmiseks investeerima 9 triljonit rubla ehk 3,3 triljonit krooni.

Sellises mahus investeeringuid on vaja järgmise kümne aasta jooksul, et edaspidigi toota 500 miljonit tonni toornaftat aastas, kirjutab The Moscow News.

Kokkulepe Venemaa naftatootmise osa saavutati Samaras neljapäeval, ning ette on näha väikest, 2,2 protsendilist tõusu nafta tootmises aastani 2020.

Kokkuleppes ette nähtud 505 miljonit tonni toornaftat aastas on võimalik toota praegu kasutusel olevate maardlate varal, kuid tootmise kasv pärast  2020. aastat sõltub uute maardlate ja tehnikate kasutuselevõtust.

Putin lisas, et enne kui saab asuda uusi naftavarasid ammutama, tuleb muuta maksusüsteemi. Uued maksumäärad tuleb Venemaa peaministri sõnul kindlaks määrata aasta lõpuks ning suvel peaksid need jõudma duumasse
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles