Leedu ja Norra alustasid Volkswageni asjas uurimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rick Bowmer/AP

Nii Leedu kui Norra on algatanud Volkswageni heitmeskandaali tõttu autotootja suhtes uurimise.

Norra majanduspolitsei Okokrim alustas reedel Saksa autotootja Volkswageni osas uurimist, et välja selgitada, kas Norras müüdud autodele on paigaldatud heitmenäite moonutav tarkvara. 

«Seoses niinimetatud Volkswageni afääriga USA-s ja Euroopas, kus [ettevõte] on tunnistanud ulatuslikku võltsimist, soovib Okokrim välja selgitada, kas Norras on toime pandud kuritegu ja kas võltsimine on puudutanud ka riiki imporditud autosid,» teatas Norra majanduskuritegude talitus avalduses, vahendab BNS.

Leedu keskkonnaministeerium on algatanud uurimise, et välja selgitada, kui palju heitmeandmeid moonutava tarkvaraga Volkswageni autosid riigis on ning missuguseid samme on Saksa autotootja suhtes võimalik ette võtta.

«Oleme keskkonnaametile andnud suunise selgitada välja, kui palju sääraseid autosid [Leedus] on ning missugune on reostuse tõttu keskkonnale tekitatud kahju,» ütles keskkonnaminister Kęstutis Trečiokas BNSile.

Ministri hinnangul peaksid esmased uurimistulemused selguma nädala või kõige hiljem kümne päeva jooksul. Ta lisas, et sääraste autode hulk Leedus ei tohiks olla kuigi suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles