Caterpillar koondab vähemalt 10 000 töötajat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caterpillari logo
Caterpillari logo Foto: SCANPIX

Ehitus- ja kaevandusseadmete suurtootja Caterpillar teatas, et kavatseb ehitussektori väheneva nõudluse tõttu koondada tuhandeid töötajaid ning vähendada tootmist 10 protsendi võrra, kirjutab Wall Street Journal.

Ettevõtte teatel võib koondatavate arv ületada lähema kolme aasta jooksul ka 10 000 piiri, juba järgmise aasta lõpuks kaotatakse 4000-5000 töökohta. Eesmärgiks on aasta lõikes kärpida kulusid umbes 1,5 miljardi dollari võrra.

Kärbete ja koondamistega seoses teatas Caterpillar, et langetab ka oma käesoleva aasta käibeprognoosi miljardi dollari võrra 48 miljardile dollarile. Võrdluseks - ettevõtte kolm aastat tagasi saavutatud rekordkäive oli 27 protsenti suurem, küündides pea 66 miljardi dollarini.

Järgmiseks aastaks prognoositakse tänavusest 5 protsenti madalamat käivet, mis tähendab, et esimest korda Caterpillari ajaloos langeks ettevõtte käive neljandat finantsaastat järjest.

Caterpillari aktsiahinnale tugeva löögi andnud teate taga on kaevandus- ja ehitussektorite madalseis, mis tähendab, et nõudluse kasv ettevõtte ekskavaatorite, veoautode, rataslaadurite ja tööstusmootorite järgi on pidurdunud.

Ettevõte on viimase kolme aasta jooksul vähendanud oma tööjõudu juba 31 000 inimese võrra ning sulenud umbkaudu 20 tootmisüksust ja tehast.

Juuni lõpu seisuga andis Caterpillar tööd 111 247 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles