San Franciscos on täiskohaga töötajad kodutud

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golden Gate'i sild San Franciscos.
Golden Gate'i sild San Franciscos. Foto: AP / Scanpix

Inimesed, kes on täiskohaga tööl, kuid kes on seejuures kodutud, ei ole vaid New York'i asi. San Franciscos, mis on maailma suurimate ja jõukaimate firmade koduks, on levimas sama asi.

Näiteks Scott Peebles sõidutab päevasel ajal Apple'i töötajaid ja öösel magab õhkmadratsil oma 1997. aasta Dodge Caravan'is. Ta teenib 30 dollarit tunnis, ent ei suuda bussijaama lähedal leida endale kohta elamiseks, vahendab MarketWatch.

Isegi kui ta leiab korteri hinnavahemikus 850 kuni 1200 dollarit kuus, lähevad need kiirelt. Ning see sunnib Peeble'i-suguseid inimesi olema koduta või kulutama töö ja kodu vahet sõites kuni neli tundi päevas.

Bay piirkonnas on rent viimastel aastatel palju kasvanud – osaliselt tehnoloogiasektori edu tõttu. Kui aasta tagasi oli keskmine rent San Franciscos 3785 dollarit kuus, siis tänavu on see 4310 dollarit. USA keskmine rent on 13 81 dollarit kuus ning kurikuulsalt kõrgete üürihindadega New Yorgi keskmine on 2202 dollarit kuus.

Öösiti on mõned parklad täis autosid, kus inimesed enne päevatööd magavad. Peeble'i asja iroonia on selles, et alles läinud aastal kolis ta New Yorgist ära, kuna seal olid lutikad. New Yorgis on hinnanguliselt üle 300 inimese, kes on kodutud, käies samal ajal täiskohaga tööl.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles