Millised 11 Euroopa idufirmat on tänavu vähemalt miljardile dollarile hinnatud?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transferwise Barcelonas
Transferwise Barcelonas Foto: TransferWise

Käesoleval aastal on 11 Euroopa idufirmat jõudnud ükssarvikute klubisse ehk nende väärtus on investorite poolt hinnatud vähemalt miljardile dollarile. Üheks neist on Eesti juurtega valuutavahendusettevõte TransferWise, kirjutab Tech Insider oma ülevaates.

Järgnevalt anname edasi kõigi 11 ettevõtte lühitutvustuse.

1. Farfetch - hinnanguline väärtus 1 miljard dollarit

Farfetch on Londonis baseeruv moeettevõte, mis kogus märtsis järjekordse investeerimisvooru abil 86 miljonit dollarit. See toimib rohkem kui 300 maineka moeäri veebipoena, omamata ise füüsilist tooteladu.

2. Funding Circle - hinnanguline väärtus 1 miljard dollarit

Funding Circle on Londonis asutatud P2P laenuteenus. Aprillis lõppenud investeerimisvoorus paigutati sinna 150 miljonit dollarit, mis aitas ettevõtte ühtlasi ükssarvikute klubisse.

3. TransferWise - hinnanguline väärtus 1 miljard dollarit

TransferWise on P2P süsteemi kasutav rahvusvaheline rahaülekanneteteenus. Miljardi dollarini küündiva hinnangulise väärtuseni jõudis eestlaste asutatud Briti ettevõte jaanuaris, mil USA riskikapitalifirma Andreessen Horowitz paigutas ettevõttesse 58 miljonit dollarit.

4. Auto1 Group - hinnanguline väärtus 1 miljard dollarit

Auto1 Group on Saksamaa päritolu kasutatud autode müügikeskkond.

5. Shazam - hinnanguline väärtus 1 miljard dollarit

Shazam on Londonis baseeruv ettevõte, mis pakub populaarset muusikatuvastusrakendust. Jaanuaris kaasas ettevõte 30 miljonit dollarit, mis tõstis ettevõtte väärtuse investorite silmis miljardi dollari piirile.

6. Home24 - hinnanguline väärtus 1,03 miljardit dollarit

Home24 on Saksamaa veebipõhine mööblipood, millesse investeeritud 20 miljonit dollarit on selle hinnangulise väärtuse viinud samuti üle miljardi dollari.

7. Ayden - hinnanguline väärtus 1,5 miljardit dollarit

Adyen on Hollandi makseteenuste ettevõte, mis eelmise aasta lõpus kogus investeerimisvoorus lausa 250 miljonit dollarit, tõstes ettevõtte hinnangulise väärtuse 1,5 miljardile dollarile.

8. BlaBlaCar - hinnanguline väärtus 1,6 miljardit dollarit

BlaBlaCar on pikematele vahemaadele spetsialiseerunud Prantsuse päritolu autojagamisteenus, mis saavutas oma praeguse hinnangulise väärtuse hiljutise rahastusvooruga, millega kaasati 200 miljonit dollarit.

9. HelloFresh - hinnanguline väärtus 2,9 miljardit dollarit

HelloFresh on Saksa päritolu toidutellimisteenus, mis kaasas septembris lõppenud investeerimisvooruga 75 miljonit dollarit.

10. Delivery Hero - hinnanguline väärtus 3,1 miljardit dollarit

Delivery Hero on samuti Saksa päritolu toidukullerteenus, mis tegutseb 34 riigis mitme erineva nime all. Ettevõte kaasas hiljuti investoritelt 110 miljonit dollarit, mis kasvatas selle hinnangulise väärtuse 3,1 miljardile dollarile.

11. Global Fashion Group - hinnanguline väärtus 3,1 miljardit dollarit

Global Fashion Group on nelja aasta vanune ettevõte, mis koondab mitut moega tegelevat idufirmat nagu Zalora, Iamoda ja Namshi ning tegutseb kokku 27 maailma riigis. Aprillis kaasas ettevõte 35 miljonit dollarit, mis kasvatas selle hinnangulise väärtuse 3,5 miljardile dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles