MTA kavatseb rohkem koondada kui valitsus nõuab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti liikuvrühm.
Maksu- ja tolliameti liikuvrühm. Foto: Oliver Matkur

Maksu- ja Tolliamet (MTA) plaanib oma töötajate arvu vähendada isegi rohkem kui valitsuse kärpekavad ette näevad, teatas ameti esindaja.

«Kindlasti saab koosseisu vähenemine olema suurem kui valitsuses ettenähtu, et saaksime paremini oma inimesi motiveerida uute eesmärkide saavutamisel,» ütles maksu- ja tolliameti avalike suhete juht Rainer Laurits kolmapäeval BNSle.

Lauritsa sõnul on MTA alustanud uue perioodi strateegia koostamisega, milles keskendub organisatsiooni tegevuste efektiivsemaks muutmisele ning ka koosseisu vähendamisele. Strateegia põhiraamid soovib maksu- ja tolliamet paika panna veel enne aasta lõppu.

MTA ametiühingujuht Mall Kolju rääkis eelmisel nädalal BNSle, et ameti töötajad ootavad koondamisotsuseid ärevusega, kuna koondamine tähendaks vajadust töö osakondades ümber organiseerida. «Aga osakonnad on juba niigi tühjaks pigistatud,» tunnistas Kolju varasematele koondamistele viidates. "Midagi jääb [tööülesannete täitmisel] tegemata," lisas Kolju.

Aastatel 2010-2015 vähendati MTA teenistujate arvu 285 inimese võrra, 1828-lt 1542-le, mis annab kärpe suuruseks 15,6 protsenti.

Valitsus otsustas eelmisel nädalal kärpida valitsusasutuste töötajaskonda 750 inimese võrra, milles rahandusministeeriumi osaks jääb 28 kohta. Maksu- ja Tolliamet kuulub rahandusministeeriumi haldusalasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles