Kunman taandab ennast Eften Capitali nõukogust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas
Viljar Arakas Foto: Peeter Langovits

Edgar Savisaare korruptsioonikaasuses altkäemaksu andmise kahtlustuse saanud Silikaat Grupi omanik Vello Kunman taandab ennast Eften Capitali nõukogust kohtuotsuse jõustumiseni.

«Saan kinnitada, et Vello Kunman esitab Eften Capitali üldkoosolekule avalduse nõukogust lahkumiseks kuni lõpliku kohtuotsuse selgumiseni,» ütles Eften Capitali juhatuse liige Viljar Arakas sotsiaalmeedia vahendusel.

«Olukord on meie jaoks uus ja juhatuse liikmena ei pea ma kohaseks nõukogu liikmele esitatud kahtlustust kommenteerida,» ütles Arakas eelnevalt BNSile. Kunmanil on kõikides Eften Capitali valitsetavates fondides alla 10-protsendiline osalus.

«Finantssektori juhid peavad vastama kõrgendatud nõuetele, muuhulgas ka Eften Capital nõukogu liikmed,» ütles finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuht Livia Vosman BNSile.

Kunmani sõnul on ta jäänud Savisaare altkäemaksuskandaalis hammasrataste vahele. «Teeme kõik oleneva, et uurimisasutused saaksid rahulikult oma tööd teha ja toimunule tuleks võimalikult kiire lahend,» rääkis Kunman.

Kaitsepolitsei pidas teisipäeval kinni korrupsioonikahtluse alla langenud Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare. Lisaks Kunmanile ja Savisaarele on veel kahtlustuse saanud Porto Franco OÜ suuromanik Hillar Teder, endine tipp-poliitik Villu Reiljan, ehituskontserni Rand & Tuulberg suuromanik Aivar Tuulberg, ettevõtja Alexander Kofkin ja Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo.

Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka Keskerakonna kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Eften Capital AS-il on alternatiivse fondivalitseja litsents. Eften Capitali grupi ettevõtete valitsemise alla kuulub kokku 41 ärihoonet Eestis ja Lätis, milles tegutseb üle 500 üürniku ning mille kogu turuväärtus on 320 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles