Põhjamaade keskkonnarahastu NEFCO naaseb Eestisse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja Energiale kuuluv Pakri tuulepark.
Nelja Energiale kuuluv Pakri tuulepark. Foto: Tairo Lutter

Viie Põhjamaa ühine keskkonnaprojekte rahastav organisatsioon NEFCO otsustas täna Minskis peetud nõukogu koosolekul taastada investeerimistegevus Poolas ja Balti riikides.

NEFCO oli Balti riikides aktiivne 1990ndatel, hiljem keskenduti Venemaa, Ukraina ja Valgevene projektidele. NEFCO teatel on ent kahe peamise sihtriigi, Venemaa ja Ukraina majanduslik olukord raske ja seetõttu käivitati nõukogus diskussioon rahastu geograafilise areaali laiendamiseks. Selle diskussiooni järelmina otsustati tulevikus investeeringud fokusseerida endiselt Läänemere ja Barentsi mere regiooni ning Arktikasse, ühtlasi säilitades kohaloleku Venemaal ja Ukrainas.

Samas tähendas tänane otsus, et NEFCO teeb katse otsida uut turgu Ida-Euroopas, pakkudes laenukapitali asjakohastele rohelistele projektidele, mis on rahastu omanikriikide huviorbiidis.

NEFCO hakkab Poolas ja Balti riikides investeerima huvipakkuvatesse projektidesse läbi oma 115 miljoni euro suuruse investeerimisfondi.

NEFCO on Eestis muu hulgas rahastanud näiteks Viimsi veevärgi puhasti ehitamist, samuti on rahastusorganisatsioon üks tuuleenergeetikafirma Nelja Energia osanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles