Swedbank ei ostnud Danske erapangandust Eestis turuosa tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Bank
Danske Bank Foto: Internet

Swedbank, mis ostis Danske jaepangandusüksused Lätis ja Leedus, ei ostnud seda Eestis, kuna siinsel turul on Swedbankil juba suurim turuosa.

«Põhjus, miks Eesti ei olnud tehingu osa, on üksnes seotud turuosa suurusega – Swedbankil on juba Eesti jaepanganduses suurim turuosa,» ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask BNSile. "Otsust kaaluti riigi kaupa."

«Äris on alati vajalik kaaluda läbi erinevad stsenaariumid. Ka äri ümberkujundamine läbi müügi on läbi kaalutud kõikides riikides. Praegu ei ole plaanis müüa oma jaeäri Eestis ja jätkame ümberpositsioneerimise teed ja väljume jaepangandusest samm-sammult,» ütles Danske Banki Balti panganduse juht Ivar Pae BNSile.

Swedbank teatas kolmapäeval börsile, et ostab Danske Banki jaeklientide segmendi Leedus ja Lätis. Ülevõtmine puudutab Leedus 120 000 eraklienti, kelle laenude maht on 525 miljonit eurot. Lätis tuleb üle 7000 klienti ja 116 miljoni suurune laenuportfell.

Tehingu peavad heaks kiitma Leedu ja Läti konkurentsiametid ning jõustub heakskiidu saamisel. Plaanide kohaselt peaks tehing lõpule viidama 2016. aasta esimeses kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles