Ettevõtjad Aivar Tuulberg ja Vello Kunman peeti kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtjale Aivar Tuulbergile on esitatud kahtlustus ja tema suhtes viiakse praegu läbi esimesi menetlustoiminguid.

Milles kahtlustus seisneb, seda riigiprokuratuur veel ei kommenteeri. 

Tuulbergi äripartner Raivo Rand ütles, et temale tuli uudis nagu välk selgest taevast ja temale ühtegi kahtlustust esitatud ei ole. Rohkem ta teemat kommenteerida ei soovinud. Rand & Tuulbergi Tallinna kontoris läbiotsimist väidetavalt toimunud ei ole ja sealne sekretär ütles, et nemadki kuulsid uudisest meediast.

Rand & Tuulbergi juhatuse esimees Taivo Täht ütles BNSile, et kuigi suuromaniku Aivar Tuulbergi kinnipidamine on kahetsusväärne sündmus, ei mõjuta see ettevõtte igapäevatoiminguid ja töö läheb edasi. «Kõik küsivad, et mis toimub, aga ma ei oska midagi öelda. Firma kontoris mingi sagimine käis, aga mis ja kuidas, selle kohta täpsem info puudub,» rääkis Täht BNS-ile.

Tartus oleva Barclay hotelli kaudu Aivar Tuulbergi äripartner Urmas Uustal ütles Postimehele, et tema ei tea asjast midagi ja tema äridega see seotud kuidagi ei ole. Tuulberg lööb tema ettevõttes kaasa vaid nõukogu liikmena. «Ei aima isegi midagi. Meiega kindlasti see seotud ei ole,» kinnitas ta. «Võibolla kunagi saab teada, mis seal tegelikult on. Aga ta on väga tubli Eesti mees. Ma küll ei usu, et ta kellelegi... Teate, eraettevõtjad on nii ihned inimesed, et nad ei taha üldse kellelegi midagi anda, kõik tahaks endale saada.»

Ehitusettevõtja Jaanus Otsa ütles Äripäevale, et temale pole sel teemal ühtegi küsimust esitatud, pole kutsutud kaposse ning ta ei tea ka uurimisest mitte midagi. Urmas Sõõrumaa kinnitas samuti Postimehele, et ei tea asjast midagi ja viibib praegu üldse Ukrainas.

Rand ja Tuulberg on seotud mitmete Tallinna linnale oluliste ehitusobjektide rajamisega.

Käimasolevatest töödest kuulub ehitusfirma portfelli Tallinna vanasse elektrijaama rajatav Kultuurikatla projekt. Ettevõte rekonstrueeris 2013. aastal Ülemiste liiklussõlme ning oli seotud Raadiku ja Meeliku tänava munitsipaalmajade rajamisega.

OÜ Raadiku Arendus on andnud Tallinna linnale Lasnamäel 20 aastaks üürile üheksa kortermaja. 2009. aastal sõlmitud lepingu järgi muudetakse üürimakse suurust tarbijahinnaindeksi muutuste järgi. 2013. aastal maksis Tallinna linn arendajale 8,8 miljonit eurot, aasta varem oli rendisumma 300 000 eurot väiksem, kirjutas mullu Äripäev.

Ettevõtte kuulub võrdsetes osades Astlanda Ehitusele ja Vallikraavi Kinnisvarale. Esimese omanikeks on Jaanus Otsa, Olaf Herman, Kajar Kruus, Kaupo Kolsar jt. Vallikraavi Kinnisvara kuulub Aivar Tuulbergile ja Raivo Rannale.

Loopealse Arendus OÜ saab vastavalt Tallinna linnaga sõlmitud lepingutele kasutada munitsipaalmajade kõrvale jäävat ala korterelamute ehituseks. Eelmisel aastal valmis aadressil Meeliku 21 esimene kortermaja. Ettevõtte käive oli ligi viis miljonit eurot ja puhaskasumit teeniti 1,3 miljonit eurot, kirjutas Äripäev.

Loopealse Elamu omanikeks on Vallikraavi Kinnisvara kaudu Tuulberg ja Rand, Irest Ehituse kaudu Rein Kiudsoo, Emil Pärn, Tarmo Liinold ja Teet Margus. Lisaks neile on teine pool ettevõttest Nordea Bank esindajakonto nimel.

Tuulberg on ehitusfirma Rand & Tuulberg osanikke. Äriregistri andmetel on ta seotud veel 15 ettevõtmisega – Vallikraavi kinnisvara, AS C.H.P, Barclay Hotell, Tallinna Olümpiaspordikeskus, RTE Torutööd, AS Jõusaal, Muuga Betoonelement, AT Developments OÜ, Baltlink Valduse AS, Kirrendal, Tomladen, RTS Infra, Welement AS ja Eesti Kergejõustikuliit. 

Vello Kunman on äriregistri andmetel seotud järgmiste ettevõtetega: AS Silikaat, Aromare, Esraven, Silikaat Kinnisvara, Silikaat Grupp, Aatriumi sisustuskaubamaja, EfTEN Capital, Lepa Keskus, Järve Kaubanduskeskus, Haage Joogud OÜ, Key, Valtsnepi, Veemeistri OÜ, Luha 500, Stal Impex Estonia, 

Foto: Peeter Kümmel / Sakala

VEEKOM ja Järve Laod. Mitme ettevõtte osanikeks või juhtorganites on ka teised pereliikmed, näiteks AS Silikaat on pereettevõte, kus osanikeks abikaasa Sirje ja tütred Key, Kerstin ja Kea.

Ta on elektritehniku haridusega ning teda on iseloomustatud kui pikaldast meest, kes rahulikult oma vagu künnab. Veebruaris näitas «Pealtnägija», kuidas Kunman oma tütrele Nõmmel ebaseaduslikku maja ehitab – miljööväärtusliku hoone asemel on kerkimas lubadeta loss.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles