Apple annab autole hoogu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple on ajakirjanduse andmeil nüüd pühndunud oma elektriauto ehitamisele. Pildil uue Chevrolet' Malibuga ühendatud iPhone.
Apple on ajakirjanduse andmeil nüüd pühndunud oma elektriauto ehitamisele. Pildil uue Chevrolet' Malibuga ühendatud iPhone. Foto: Paul Sancya / AP

Wall Street Journali allikate sõnutsi on Apple nüüdseks ametlikult pühendunud elektriauto ehitamisele, mis võib valmida aastal 2019.

Firmasiseselt on projekt koodnimega Titan kirjas kui «committed project» ning on saanud loa kasvatada autot arendav 600-liikmeline meeskond kolmekordseks.

Allikad lisasid, et kuigi Apple on palganud juhita autode eksperte, ei plaanita esimest elektriautot täielikult autonoomsena – see etapp tuleb hiljem.

Tähtaeg 2019 on autodega seotud regulatsioonide rägastikku arvestades ambitsioonikas, kuid allikate poolt kasutatud fraas «ship date» võib Apple’i keelekasutuses tähendada ka seda, et insenerid kirjutavad alla toote põhiomadustele.

Projektiga tuttavad inimesed ütlesid Wall Street Journalile, et Titani tiimi ridades leidub skeptikuid, kes 2019. aasta eesmärgis kahtlevad.

Apple’i pressiesindaja keeldus kommentaaridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles