Putin kaotab massiliselt pangandus- ja tehnoloogiatalente

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: TASS / Scanpix

Ametliku statistika järgi lahkus mullu Venemaalt jäädavalt või enam kui üheksaks kuuks 53 235 inimest, mida on 11 protsenti eelnevast rohkem ja on suisa üheksa aasta kõrgeim number.

Nii Saksamaa, USA kui ka Iisrael on kõik teatanud vene kodanike viisaavalduste hulga suurenemisest, kirjutab Bloomberg.

Igor Gladkoborodov (32), eduka idufirma kaasasutaja, lahkus mullu Moskvast ning suundus kogu perega tööle Californiasse. «Viis aastat tagasi oli veel lootust, et asjad muutuvad paremaks, aga nüüd on selge, et Venemaa on süsteemses ja pikas kriisis,» ütles ta.

Temasuguseid professionaale lahkub Venemaalt majanduskriisi, süveneva rahvusvahelise isolatsiooni ja internetipiirangute tõttu üha enam.  Eriti palju lahkub talente tehnoloogiasektorist, aga ka finants- ja õigusvaldkonnast. Kasvanud on ka poliitiliste põgenike hulk.

Tel Avivis tegutsev advokaat, kes on aidanud vene juutidel Iisraeli kodakondsust saada juba 1990ndate lõpust saati, ütles, et huvi tema teenuste järele on pärast mullu toimunud Krimmi annekteerimist oluliselt tõusnud. Tema sõnul on 90 protsenti praegustest kodakondsuse soovijatest edukad ja jõukad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles