Volkswagenit ähvardab 18 miljardi dollari suurune trahv

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Passatid Chicago autopoes.
Volkswagen Passatid Chicago autopoes. Foto: SCANPIX

Volkswagenit võib oodata kuni 18 miljardi euro suurune trahv, sest USA keskkonnakaitseamet süüdistab autotootjat diislikütusel sõitvate autodele tarkvara loomise eest, mis pettis toksiliste heitmete tulemusi, kui seda mõõtsid regulaatorid.

«Lihtsalt öeldes, oli neil autodel tarkvara, mis lülitas emissioonikontrolli tavalise sõidu ajal välja ning ajal, mil tehti emissioonitesti, lülitas selle sisse,» ütles ajakirjanikele keskkonnakaitseameti ametnik Cynthia Giles.

Volkswagen võib seaduserikkumise eest saada trahvi kuni 37 500 dollarit iga müüdud sõiduki eest. Alates 2008. aastast, mille kohta süüdistus kehtib, on USAs müüdud 482 000 neljasilindrilist diiselmootoriga Volskwagenit ja Audit, kirjutab Reuters. Juhul kui kõik need autod on reeglitele mittevastavad, võib trahv ulatuda kuni 18 miljardi dollarini, kinnitas ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles