Regio katsetab tänasest StreetView tehnoloogiat välitöödel

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google`i Street View kaamera Amsterdamis
Google`i Street View kaamera Amsterdamis Foto: AFP / Scanpix

Regio katsetab alates tänasest kuni 2010. aasta lõpuni StreetView tehnoloogiat välitöödel. Kogutakse ainult GPS asukohti, pilte ja lasermõõdistamise teel saadud objektide kujusid ja liiklusmärkide infot.

Tegemist on piiratud mahus katsetöödega: sõidetakse peamiselt põhimaanteedel, linnade keskosades ja suurematel tänavatel. Hoidutakse eramute piirkondadest ja kindlasti ei siseneta erateedele, teatas ettevõte.

Kui katsetused osutuvad edukaks, võib tulevikus sellist materjali Eesti kohta kasutama hakata ka Google StreetView rakendus.

StreetView hägustab kõigi piltidele jäänud inimeste näod ja autode numbrimärgid. Peale piltide avaldamist on Google StreetViews kõigil võimalus esitada taotlus oma valduste StreetView-st kustutamiseks.

Praeguste välitööde käigus Regio neid taotlusi ei korja, kuna pole teada, kas katsetuste materjale on võimalik teenustes kasutada - Eesti on novembris-detsembris heade piltide jaoks liiga pime.

Teistes riikides tormilisi reaktsioone põhjustanud Wifi tugijaamade infot ei koguta ning tegevus on kooskõlastatud andmekaitseinspektsiooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles