Kohus sundis Kluget oma valeväidet tunnistama

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kluge.
Andrus Kluge. Foto: Andres Haabu / Äripäev

Täna avaldas Krediidipanga väikeaktsionär Andrus Kluge teatise, milles tunnistas eksitava väite esitamist. 

«Teatan, et minu poolt 25.09.2013.a ilmunud artiklis «Pangaomanikud tülis» avaldatud väide «Põdra ja tema kaasosaliste ülesanne [oli] ähvardada pangatöötajaid, et nad alluks Moskva Panga nõutud kontrollikomiteele» oli ebaõige,» edastas Andrus Kluge Postimehele. Teade on üks osa ringkonnakohtu otsusest. Seal seisab ka, et Kluge eksitas üldkoosolekul aktsionäre. 

Kolmapäeval otsustas riigikohus, et ei võta menetlusse Moskva Panga kassatsioonikaebust Krediidipanga nõukogu esimehe Andrus Kluge vastu, milles süüdistas Kluget valeväidete esitamises.

"Tõe huvides palun lisage ka, et valdav enamus minu väidetest, mida Moskva Pank kohtus vaidlustas, osutusid absoluutselt õigeks," täpsustas Kluge.

Moskva Pank kaebas Kluge kohtusse väidete eest, mis näitasid seda Venemaa finantsasutust süstemaatilise seaduserikkujana, kes ei sobi Eestis tegutseva panga osanikuks. Riigikohtu otsus aga kinnitas Kluge õigsust suuremas osas Moskva Panga suhtes esitatud kriitikast.

Kluge kaebas koos Krediidipanga väikeaktsionäridega finantsinspektsiooni 2012. aasta sügisel kohtusse, nõudes, et Tallinna halduskohus kontrolliks järelevalve seaduslikkust. Samuti nõudis ta , et kohus tühistaks Moskva Pangale antud loa omada Krediidipangas enamusosalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles