Kallas: Euroopa lennundussektorit ootab 2,2 miljardi eurone kahjum

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi vulkaanist tõusnud tuhapilv.
Islandi vulkaanist tõusnud tuhapilv. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas kutsub kirjas majandusministrile viimast üles mitte tõstma sel aastal aeronavigatsiooniteenuste tariife, kuna ilma hinnatõusutagi ennustatakse Euroopa lennundussektorile 2010. aastal 2,2 miljardi eurost kahjumit.

«Praegu on Euroopa lennuliiklus muust maailmas maha jäänud. 2010. aasta esimese seitsme kuu jooksul oli nõudluse kasv väiksem kui teistes piirkondades. Seepärast prognoositakse Euroopa lennundussektorile 2010. aastaks 2,2 miljardi euro suurust kahjumit, ülemaailmsele lennundussektorile ennustatakse aga 1,9 miljardi suurust kasumit,» kirjutab Kallas sel nädalal majandusministrile saadetud kirjas.

Kallas lisas, et ainuüksi aprillis pursanud Eyjafjalla vulkaan põhjustas lennufirmadele 1,26 miljardi euro suuruse kahju.

Transpordivoliniku sõnul plaanivad mitmed riigid praegu tariife mitmekordselt tõsta, mis tähendab kokkuvõttes 3,8 protsendist hinnatõusu. Seetõttu on oluline, et Eesti tariife praegu ei tõstaks.

Majandusministeeriumi teatel ei plaanita seda ka esialgse plaani kohaselt teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles