Eesti biotehnoloogiaettevőte Icosagen asutas USAs tütarettevõtte

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Icosageni labor, esiplaanil ettevõtte arendusjuht Andres Männik.
Icosageni labor, esiplaanil ettevõtte arendusjuht Andres Männik. Foto: Margus Ansu

Eesti biotehnoloogiaettevõte Icosagen AS asutas septembris USAs tütarettevõtte Icosagen Technologies Inc, eesmärgiga pakkuda oma USA klientidele paremat teenust, teatas Icosagen.

«Ettevõtte loodud tehnoloogiatest on viimasel kümnel aastal lõiganud kasu peamiselt Euroopas asuvad ettevőtted, kuid viimasel ajal on Icosagenile kõige tähtsamaks välisturuks kujunemas USA,» teatas ettevõte. «Otsus muuta Icosageni intellektuaalne omand ja sellel põhinevad teenused kättesaadavamaks ka Ameerika ettevõtetele tulenes Icosageni olemasolevate klientide vajadustest.»

USA turule sisenemine toimus koostöös EASiga. Icosageni teatel toimub USA turule pühendumine järk-järgult, esialgu jäävad tehnoloogiaarendus ja tootmine ainult Eestisse.

Icosagen on antikehade arendusele ja rekombinantsete valkude tootmisele pühendunud biotehnoloogiaettevõte. Icosageni poolt patenteeritud QMCF tehnoloogiat on bioloogiliste ravimite tootmise eesmärgil litsentseerinud mitmed suured farmaatsia- ja biotehnoloogiaettevõtted.

Icosageni omanik ja juht on Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi direktor ja biomeditsiinitehnoloogia professor Mart Ustav.

Mullu ulatus Icosageni käive 1,2 miljoni euroni ja kasum 222 000 euroni. Ettevõttes töötab 36 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles