Kalapüügikvoodi kärbe tõi kaluritele pankrotihirmu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilud.
Kilud. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Räime- ja kilupüügi kvoodi järsku vähendamist, mis jätnuks tööta arvukalt kalureid, õnnestus eile õhtul Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusnõukogus saavutatud kompromissiga pehmendada, kuid kalurid kardavad siiski pankrotte.

Kompromissi järgi Liivi lahe osas räimepüügikvoot järgmisel aastal ei muutugi ning jääb 17 000 tonni ligi, kuid kilupüügikvoot väheneb järgmisel aastal 24 protsendi võrra, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Keskkonnaministeeriumi hinnangul saavutas Eesti delegatsioon keerulises olukorras maksimaalse tulemuse.

Eesti Kalurite Liidu esimees Mart Undrest ütles, et ta ei taha alahinnata keskkonnaministeeriumi ega ministri pingutusi, kuid kalurite jaoks tähendavad kärped suurt kaotust püügivõimaluste osas.

«Usun, et paljudel ettevõtetel on põhjust mõelda, mis järgmine aasta toob, hinnata oma püügiplaane ja ei saa välistada, et ka paljud peavad sadamasse jääma,» lausus Undrest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles