Juha Sipilä peab Soome majandusreformide toetuseks haruldase telekõne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Juha Sipilä
Soome peaminister Juha Sipilä Foto: SCANPIX

Soome peaminister Juha Sipilä peab reedel toimuva massimeeleavalduse eel majandusreformide kaitseks kolmapäeva õhtul televisioonis kõne, mis Soome oludes on suhteliselt haruldane ja mis kantakse üle ka raadios, kirjutab Kauppalehti.

Ta tahab rahvale selgitada riigi majandusolukorda ja reforme, mis on vajalikud tõsiste struktuuriprobleemide lahendamiseks. Ilta-Sanomat kirjutab, et kõne pidamise algatus tuli peaministrilt. Valitsus on soovitanud konkurentsivõime parandamiseks lühendada puhkusi, vähendada ületunnitöötasu ja haigustoetusi. Mitmete ametiühingute üleskutsel toimuvad reedel nende meetmete vastu Helsingis massimeeleavaldus ja tööseisakud, vahendab BNS.

Opositsioon on peaministri algatust arvustanud ühekülgsuse pärast. Kui ta peaks oma kõne parlamendis, siis saaks selle üle mõtteid vahetada, väitis opositsioon.

Sipilä kõne on osa kommenteerijatele meelde toonud 1960.-1970. aastate poliitilise õhustiku. Näiteks lõpetas tollane president Urho Kaleva Kekkonen televisioonis peetud kõnega raudteelaste streigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles