Tarbijakaitseamet lisas musta nimekirja koristusfirma

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amet kandis koristusfirma musta nimekirja.
Amet kandis koristusfirma musta nimekirja. Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet lisas oma kodulehel olevasse musta nimekirja koristusfirma Puhastusmeistrid OÜ, kuna ettevõte ei ole ameti teatel täitnud tarbija ees oma kohustusi.

Möödunud aasta septembris ostis üks klient ostukeskkonna Niihea.ee vahendusel Puhastusmeistrite kodukoristuse vautšeri hinnaga 234 eurot. Vautšeri kohaselt pidi koristusfirma viima kümnel korral läbi kodukoristuse, ühe korra hind 23,40 eurot.

Kaupleja ei pidanud kliendi kinnitusel aga kokkulepitud koristusaegadest kinni ning seetõttu loobus ta koristusteenusest pärast neljandat korda. Klient palus kuue koristuskorra eest raha tagasi, mida ta aga ei saanud.

Vaidlus jõudis tarbijakaebuste komisjoni, viimane otsustas kliendi kaebuse rahuldada. Oma otsust põhjendas komisjon sellega, et seaduse järgi on tellijal võimalik töövõtuleping igal ajal üles öelda nagu ka ettemaksuna tasutud summa osutamata teenuse eest tagasi küsida. Kaupleja ei ole seni kliendile raha tagastanud ega täitnud ka tarbijakaebuste komisjoni vastavat otsust, kinnitab tarbijakaitseamet.

Vaidlus koristusfirmaga Puhastusmeistrid on ka varem tarbijakaebuste komisjoni jõudnud. Otsusega rahuldas komisjon tarbija nõude ettemakstud 264 euro osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles