Riigi Kinnisvara AS sai 152 miljonit krooni kasumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi Kinnisvara  AS sai 152 miljonit krooni kasumit
Riigi Kinnisvara AS sai 152 miljonit krooni kasumit Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Täna kogunenud Riigi Kinnisvara AS nõukogu kinnitas ettevõtte 9 kuu
majandustulemused, ettevõtte erakorraline puhaskasum oli 152 miljonit krooni.
 

Ärikasum oli 2010. aasta 9 kuu kokkuvõttes 196,7 miljonit krooni, mis on 78 miljonit krooni enam kui eelmise aasta samal perioodil. Puhaskasumit teeniti 152 miljonit krooni ehk 90 miljonit krooni rohkem kui möödunud aasta samal perioodil.

Nõukogu esimehe Taavi Rõivase sõnul on märkimisväärne 20 protsendiline tegevuskulude kokkuhoid võrreldes eelmise aastaga.

«Lisaks on hea uudis kahtlemata ka see, et kasum on erakorraliselt kasvanud  riigile mittevajalike objektide müügi toel. Mitmed püsikulud, mis tühjade hoonete ülalpidamisega siiski kaasnevad ja arvestatava summa moodustavad, on just enne talve tänu müükidele vähenemas,»  lisas Rõivas.

Ettevõtte 2010. aasta 9 kuu müügitulu oli 345,7 miljonit krooni ehk 37 miljonit krooni rohkem kui 2009. aasta samal perioodil. Investeeringuid on tehtud 9 kuuga kokku 328 miljonit krooni, mis on 17,6 protsenti vähem, kui möödunud aasta samal ajal.

Üüritulu langes 7 miljoni krooni võrra eelarves kavandatuga võrreldes 153 miljoni kroonini. Halduse objektikuludes on eelarvega võrreldes kokkuhoid 15,352 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles