Ametiühingud oleks nõus 452-eurose alampalgaga

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson.
Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ametiühingute juhatus arutas oma tänasel kohtumisel alampalga temaatikat ning otsustas nõustuda riiklik lepitaja pakutava printsiibiga alampalga määramisel, kuid soovib jätkata vestlust konkreetsete numbrite osas.

Ametiühingute keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul lähtus juhatus lepitaja printsiibist, mille kohaselt peaks alampalk olema 41 protsenti keskmisest brutopalgast. Kui võtta aluseks rahandusministeeriumi prognoos, mille ka lepitaja oma viimsel kohtumisel välja pakkus, peaks alampalk 2016. aastal olema 452 eurot. „See summa on täpselt tööandjate ja ametiühingute pakkumiste keskel ning sellele kirjutaks ametiühingute juhatus ühehäälselt alla,“ rääkis Peterson.

Riikliku lepitaja poolt 2017. aastaks pakutud 460 euro suuruse alampalgaga ametiühingud ei nõustu.

Ametiühingute keskliidu juhatus teeb ettepaneku piirduda üheaastase kokkuleppega ning alustada 2017. aasta alampalga läbirääkimisi tuleval aastal. „Meil ei ole täit ülevaadet kehtima hakkavatest maksumuudatustest, ka peame kasvatama usaldust tööandjate, valitsuse ja ametiühingute vahel, et sõlmitavad lepped tuleksid sisukamad.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles