Väinamere Liinid andis Palo kohtusse

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Urve Palot valetamises süüdistanud OÜ Väinamered Liinid andis eile parvlaevahanget korraldanud endise majandus- ja taristuministri kohtusse.

Harju maakohtust kinnitati Postimehele, et OÜ Väinamere Liinid esitas eile õhtupoolikul Urve Palo vastu hagi. «Väinamere Liinid OÜ esitas hagiavalduse Urve Palo vastu seoses Väinamere Liinide kohta ebaõigete andmete avaldamisega valeväidete ümberlükkamiseks Rohuküla-Heltermaa ja Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinidele vedaja ja laevade leidmiseks korraldatud riigihanke tulemuste kohta,» teatas ettevõte.

Möödunud nädalal esitas Väinamere Liinid Palo meedias esitatud valeväidete ümberlükkamiseks ka nõudekirja. «Palo on meedias korduvalt väitnud, et Väinamere Liinide pakkumus oli Tallinna Sadama tütarfirmade OÜ TS Laevad ja OÜ TS Shipping ühispakkumusest 60 miljonit eurot kallim, mis ei vasta tõele,» teatas Väinamere Liinid 9. septembril meediale saadetud teates.

Palo sõnul keeldusid Väinamere Liinid pakkumiste avalikustamisest praamiteenuste hankes ja Vjatšeslav Leedo pakkumine oli ka tegelikkuses 60 miljonit Tallinna Sadama omast kallim. «Väinamere Liinid on ootamatult tulnud välja süüdistusega, nagu riik ei oskaks arvutada, kui palju üks teenus on kallim kui teine. Uus hüpotees on, et nende pakkumine parvlaevaühenduse pidamiseks saartega on hoopis odavam, kui Tallinna Sadama laevadel,» ütles Palo BNSile.

«Võin endiselt kinnitada, et Väinamere Liinide pakkumine oli aasta peale umbes 6 miljonit eurot kallim ehk 60 miljonit eurot 10 aasta peale,» rääkis ta möödunud kolmapäeval.

Loe veel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles