Palmér: uue lennufirma loomine Estonian Airi tegevust ei mõjuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer. Foto: Liis Treimann / Postimees

Estonian Airi juhi Jan Palméri hinnangul uue riikliku lennufirma loomine Estonian Airi praegust tegevust ei mõjuta.

«Riik peab langetama otsuseid, mida ta peab langetama. Minu missioon on jätkuvalt üritada juhtida ettevõtet nii hästi kui võimalik ja üritada veenda Euroopa Komisjoni konkurentsiametit, et tuleks positiivne otsus. See on ainus asi, mida ma öelda saan, sest ülejäänud asju ma ei juhi,» ütles Palmér BNSile.

Palméri sõnul ei tohiks Estonian Airi piletimüük uudisest, et riik uue lennufirma asutab, märgatavalt muutuda. Enamik Estonian Airi klientidest on oodatavast riigiabi otsusest teadlik, mistõttu riikliku lennuettevõtte loomine ei tohiks Estonian Airi üldse mõjutada, rääkis Palmér.

Riik plaanib ümberkorralduste käigus asutada 32 miljoni euro suuruse aktsiakapitaliga ettevõtte, kuhu viib Kanada krediteerimisagentuurilt üle Estonian Airi lennukite krediidilepingu koos lennukite pealt tasutud deposiitidega. «See samm Estonian Airi ei mõjuta üldse. Me niikuinii liisime neid lennukeid ühelt teiselt ettevõttelt, seega meie jaoks sellega midagi ei muutu,» ütles Palmér.

Valitsus volitas majandus- ja taristuministrit asutama riigi aktsiaseltsi aktsiakapitaliga 40,7 miljonit eurot. Loodava ettevõtte põhieesmärgiks on lennundusgrupi moodustamine ja grupi sees struktuuri ülesehitamine, et oleks võimalik teenindada nii Eesti lennuturgu kui osutada teenust teistele lennuettevõtetele.

Riigiabi negatiivse otsuse korral hakkab grupp tellima iseseisvalt lende Eesti turu teenindamiseks. Riigiabi positiivse otsuse korral liidetakse Estonian Air loodava grupiga ja sisse pandud kapitali eest maksab Estonian Air tagasi riigi poolt antud laenu – samuti summas 40,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles