Dijsselbloemi tähelend võib takerduda hädadesse Hollandis

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi rahandusminister ja Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem.
Hollandi rahandusminister ja Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem. Foto: Virginia Mayo/AP

Jeroen Dijsselbloemil on õnnestunud tõrjuda tagasi Hispaania väljakutse ning kindlustada endale eurogrupi presidendi ametipost ka järgmiseks kaheks ja pooleks aastaks. Kummatigi võivad Hollandi valijad tal ihaldatud tooli istumise alt ära tõmmata.

Eurogrupi esimehe koht võib olla hüppelauaks uutesse kõrgustesse, kirjutab Bloomberg Business: kaheksa aastat pidas seda ametit Jean-Claude Juncker Luksemburgist, kes on nüüd kerkinud suisa Euroopa Komisjoni presidendiks.

Dijsselbloemile võib aga saada saatuslikuks tema Tööpartei krahh kodustes arvamusküsitlustes.

Täna esitab Dijsselbloem Hollandi parlamendile 2016. aasta eelarvet. Läbikukkumise korral libiseb tõenäoliselt käest ka kõrge Euroopa ametikoht, usuvad analüütikud.

«Võib-olla tuleb Dijsselbloemil leida endale mingi teine töö,» ütles Brüsselis baseeruva mõttekoja CEPS teadur Marco Incerti. «Küsimus pole üksnes Hollandi Tööpartei põrumises, vaid kogu Euroopas läheb vasakleeril üldiselt üsna halvasti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles