SEB on oma kinnisvaraportfelli 9 kuuga neljakordistanud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB
SEB Foto: Toomas Huik

SEB Panga probleemse kinnisvaraga tegelev Estectus on oma varade mahtu üheksa kuuga 94 miljoni krooni võrra kasvatanud.

Möödunud aasta lõpus oli Estectus ostnud kokku 32,3 miljoni krooni eest kinnisvara, kuid nüüdseks on nad portfelli mahu pea neljakordistanud 126,4 miljoni kroonini.

Sarnaselt Swedbanki probleemse kinnisvara kokkuostmisega tegeleva Ektornetiga, ostab Estectuski kokku arendusi või kinnisvara, mida panga võlgnikud pole suutnud lõpuni viia. Samas on SEB üksuse portfelli Swedbanki omast ligi viis korda väiksem.

Firma juht Hannes Kuhlbach tunnistas siiski, et sarnaselt teise Rootsi suurpangaga kavatsevad nemadki tulevikus portfelli suurendada.

Kokku on firma kogunud hulganisti kinnisvara Tartus, Pärnus, Tallinnas ja mujal.

Aasta alguses võeti näiteks enda valdusesse Grove Investile kuulunud kolm lahmakat maalappi Raplamaal. Grove'i tagatiseks antud krundid võeti kõige lihtsamas korras läbi kohtutäituri.

Lisaks läks kevadel üle üks hiigelprojekt Tartus, kus on 14 kinnistut. Pärnumaal Paikuse vallas aga lausa 47 kinnisasja hiljuti pankrotistunult arendajalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles