Paljud lennujaamade turvanõuded on kasutud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi juht Martin Broughton, kes väitis eile, et paljud lennujaamade truvanõuded on kasutud.
British Airwaysi juht Martin Broughton, kes väitis eile, et paljud lennujaamade truvanõuded on kasutud. Foto: SCANPIX

British Airwaysi juht Martin Broughton väitis eile, et paljud lennujaamade turvanõuded ei ole otstarbekad.

Näiteks võiks Broughtoni sõnul ära kaotada nõude, et Ameerikasse suunduvatel lendudel kontrollitakse eraldi sülearvuteid ja jalatseid.

«See ei tähenda, et me tahaksime lennureiside turvalisust vähendada, kuid me kõik teame, et on turvanõudeid, mis on täiesti üleliigsed ning me peaksime need välja selgitama,» sõnas Broughton.

Nõue võtta turvakontrolliks jalast kingad, võeti vastu peale 2001. aasta detsembrit, kui Briti «kingapommitaja» peitis lennul Pariisist Miamisse oma tossudesse lõhkeaineid.

iPadi puhul ei ole veel selgusele jõutud, kas tegemist on sülearvutiga või mitte. Mõnedes lennujaamades tuleb see eraldi kotist välja võtta, mõnedes lennujaamades mitte.

«Siseriiklikel lendudel ei tee ka ameeriklased paljusid turvaprotseduure, mida meilt nõuavad. Me peaksime tegema ainult seda, mida peame vajalikuks ning seda, mida ka ameeriklased ise endalt nõuavad,» sõnas ettevõtte juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles