Eesti maksebilanss oli ka augustis plussis

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konteinerite laadimine laevale Muuga sadamas.
Konteinerite laadimine laevale Muuga sadamas. Foto: Peeter Langovits

Eesti maksebilansi jooksevkonto oli Eesti Panga kiirhinnangu põhjal augustis 24,6 miljoni euroga ülejäägis; kuu maksebilanss on plussis olnud mullu maist saadik, välja arvatud tänavune veebruar-märts.

Eesti välismajanduse aktiivsus on viimastel kuudel vähenenud: jooksevkonto kreediti ja deebeti maht on olnud neli kuud järjest aastatagusest ajast väiksem, teatas Eesti Pank.

Juulis kahanes nii kaupade, teenuste kui ka investeerimistulude eksport. Eelmise aasta juuliga võrreldes vähenes nii kaupade, teenuste kui ka tulude import.

Euroopa Liidu tõukefondide toetuste aktiivsem kasutamine suurendas kapitalitulu ning jooksev- ja kapitalikonto ülejääk oli juulis 56 miljonit eurot.

Eesti majandus on olnud kogu 2015. aasta jooksul muu maailma suhtes netolaenuandja: riigi majandussektorid on paigutanud välismaale rohkem vahendeid, kui sealt kaasanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles