Kreml panustab Kaug-Idas kasiinole

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladivostok.
Vladivostok. Foto: Vitaliy Ankov / RIA Novosti

Las Vegas, Macao, Monte Carlo ja ... Vladivostok? Sel sügisel avab Primorje krais uksed suurejooneline kasiinokompleks Tigre de Cristal.

759 mänguautomaati, tosinate kaupa ruletilaudu ja hotell, loetleb Financial Times kompleksi komponente. See on Vene valitsuse värskeim katse äratada elule riigi üüratut idaosa, mis on maavarade poolest rikas, kuid üsna inimtühi.

Uus kasiino on vaid üks tosinatest investeerimisprojektidest, mis olukorda loodetavasti muudavad. Nagu eritsoonides ikka, pakub Moskva siin investoreile lihtsustatud korras lube, vastutulekut viisadega ning heldeid erandeid maksudega.

Üks maailma juhtivaid hasartmänguinvestoreid, Macao magnaat Lawrence Ho on 500 miljoni dollariga juba pardal.

Esmapilgul võib kant tunduda kauge ja kõle, aga kasiinokeskuse šotlasest tegevjuht Craig Ballantyne näeb ümberringi imelisi võimalusi: «Kolme-nelja lennutunni raadiuses elab üle 300 miljoni inimese. Eeldame, et venelased annavad meile 80 protsenti kehadest ja hiinlased 80 protsenti rahadest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles