Mida tööandjad intervjuul neid kolme stampväljendit kasutades tegelikult mõtlevad?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Paljud tööotsijad analüüsivad üksipulgi läbi kõik laused, mida tööandjad neile enne tööintervjuud, selle ajal ning peale seda ütlevad, lootes neist välja lugeda vihjeid võimaliku edu või läbikukkumise kohta. Daily Muse jagab nõuandeid kolme töövestlustel kasutatava stampväljendi dekodeerimiseks.

«Me kohtume lähipäevadel veel mõnede teiste kandidaatidega, kuid me võtame sinuga kindlasti varsti ühendust»

Mida see tegelikult tähendab: «Me võtame tõepoolest sinuga varsti ühendust».

Pea kõigi tööotsijate puhul tekitab see teiste kandidaatidega kohtumist puudutav stamplause lisaärevust: «nad intervjueerivad teisi kandidaate, kuna ma ei olnud piisavalt hea ning nad ei kavatsegi mind palgata!»

Tegelikult ei tähenda see aga, et sa ei oleks hea kandidaat, vaid seda, et ettevõte tahab saada hea ülevaate kõigist potentsiaalsetest valikutest. Pea meeles ka seda, et tööandja võib ühe päeva jooksul intervjueerida mitut inimest ning sellised stamplaused võivad tema suust tulla ka juba automaatselt, mistõttu ei ole seda mõtet liialt üle analüüsida.

«Meil on hea meel, et sina... eee...see tähendab inimene, kes selle töö endale saab, hakkab antud projektiga edasi tegelema»

Mida see tegelikult tähendab: suure tõenäosusega oli tegu lihtsalt keelevääratusega, mitte otsese vihjega, et just sina selle töö endale saad.

Ka intervjueerijad on inimesed ning kandidaadiga detailsemalt tööülesannetest rääkides võivad sellised kõneapsud üsna lihtsalt sisse tulla. Kindlasti ei ole mõtet seda näha kui tõestust, et sina oled sobivaim kandidaat, vaid olla oma järeldustes pigem ettevaatlik.

«Siin on minu visiitkaart. Saada mulle meil, kui sul on mingeid küsimusi»

Mida see tegelikult tähendab: tegelikult antakse sellega sulle võimalus saata töövestlusejärgne tänukiri.

Muidugi on tööandjatel hea meel, kui sa neile peale töövestlust mõned täpsustavad küsimused saadad, kuid tegelikult on heaks kombeks saata esmalt kiri, kus tänad kõiki intervjueerijaid nende aja eest ning rõhutad üle oma positiivsed küljed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles