«Rahakompassil» selgusid parimad pensioniteemalised lühifilmid

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeerimismess Rahakompass 2010.
Investeerimismess Rahakompass 2010. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Nädalavahetusel toimunud investeerimismessil «Rahakompass 2010» kuulutati välja pensioniteemaliste lühifilmide konkursi võitjad. Kõik esikolmikusse pääsenud tööd valmisid Kuressaares.

«Keerukas teemavalik selekteeris välja lihtsalt õnneotsijad, mistõttu konkursile laekusid üllatavalt kõrge visuaalse tasemega tööd. Töödes edastatud sõnumite osas tahaks kriitilisem olla, aga panna koolinoored pensioni teemadel mõtlema on juba iseenesest suur saavutus,» kommenteeris esitatud töid žürii esimees Artur Talvik.

Esimest ja teist kohta jagasid filmid «Professor Ploomi õppefilm», autorid Lauri Saluveer, Martin Öövel, Jaanika Aadamsoo ja Ave Prii (Kuressaare Ametikool, juhendaja Merit Karise) ning «Mina ja pension», autorid Piret Metsamäe ja Kätlin Hermann (Kuressaare Kunstikool, juhendaja Boris Šestakov).

Kolmanda koha vääriliseks hindas žürii filmi «Lauri unenägu», autorid Geiu Luiga, Viktoria Monžossova, Tia Ait, Heinreich Liis ja Taavi Tammekivi (Kuressaare Ametikool, juhendaja Merit Karise).

Pensionikeskuse ja tarbijaveebi Minuraha eestvedamisel toimunud gümnaasiumiealistele noortele mõeldud konkursi eesmärgiks oli panna noori rohkem oma pensionivaliku üle mõtlema.

Lisaks stsenarist ja filmiprodutsent Artur Talvikule kuulusid žürii koosseisu veel Toomas

Liivamägi (Haridus- ja Teadusministeerium), Martin Rääk (Tolmstuudio) ning korraldajate esindajad.

Kokku esitati konkursile üheksa lühifilmi ning neid saab vaadata Tallinna börsi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles