Euroopa Kohus: tööle liikumise aeg peab olema tasustatud

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Kohus leidis, et tööle sõitmine peab kuuluma tööaja sisse.
Euroopa Kohus leidis, et tööle sõitmine peab kuuluma tööaja sisse. Foto: SCANPIX

Euroopa Kohus leidis, et ilma kindla kontorita töötajate puhul tuleb kodust päeva esimese kliendini ja viimase kliendi juurest koju jõudmisele kuluv aeg arvestada tööaja sisse.

See tähendab, et reaalse töö tegemise aeg peab vähenema, sest Euroopa Liidu töötundide direktiiv limiteerib töötundide arvu 48-le nädalas, kirjutab CNBC.

Euroopa Kohus oli seisukohal, et tööle ja sealt tagasi reisimise aja tööajast välja jätmine oleks ebaõiglane Euroopa töötajate tervise ja turvalisuse suhtes. Ettevõtjad on öelnud, et Euroopa Kohtust on saanud «bürokraatia masin», mis piinab ettevõtteid kogu Euroopas.

Kohtuasi puudutas vaidlust Hispaania turvafirma Tyco ja nende töötajate vahel. Tyco töötajatel on ettevõtte auto, mida nad kasutavad päeva jooksul klientide juures käimiseks. Vahemaad nende kodude ja klientide vahel ulatuvad isegi kuni kolme tunnini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles