Endine Eesti Energia tippjuht asub Danpoweri tegevust laiendama

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Mikk.
Harri Mikk. Foto: Peeter Langovits

Augustis asus aktsiaseltsi Danpower Eesti juhatuse liikme kohale Harri Mikk, kes on varem juhtinud Eesti Energias juhatuse liikmena põlevkivi kaevandmise ja põlevkiviõli tootmise ärivaldkonda. Danpoweri teatel on ettevõttel kavas oma tegevust Baltimaades laiendada.

Hannoveris asuva peakorteriga Saksa soojatootja Danpower Gruppe tegutseb Eestis 2012. aastast, mil osteti Võru soojatootja. Hiljem avati Võrus ka Danpoweri emaettevõtte Stadtwerke Hannover AG kliente teenindav kõnekeskus.

«Harri Mikk asub juhtima Danpower Gruppe äri- ja arendustegevust Balti riikides,» ütles Danpower Gruppe juhatuse liige Sven Schmieder.

«Danpower Gruppe hindab kõrgelt Eesti läbipaistvat ja usaldusväärset ettevõtluskliimat ning sellest julgustatuna soovime oma tegevust nii Eestis, Lätis kui ka Leedus laiendada,» lisas ta.

«Danpower Gruppe on üks väheseid energiaettevõtteid, kes vaatamata madalatele energiahindadele otsib ja leiab võimalusi investeerida soojuse ja elektri tootmisse,» ütles Mikk. «Eestis, Lätis ja Leedus on veel piisavalt kohti, kus saab soojust, aga ka elektrit toota efektiivsemalt ja kliendile säästlikumalt. Sellele me keskendumegi.»

84,9 protsendi ulatuses firmale Stadtwerke Hannover AG kuuluvas Danpoweri grupis on üle 400 töötaja, mullu ulatus grupi käive üle 160 miljoni euro.

Danpower varustab Saksamaal soojusenergiaga enam kui 155 omavalitsuse äri- ja tööstuskliente ning eluasemeid. Ühtekokku on Danpoweri jaamade installeeritud termiline võimsus üle 900 MW ning elektriline võimsus ligi 100 MW.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles