Venemaal teeb ettevõtjatele muret rubla kurss

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rublad.
Vene rublad. Foto: SCANPIX

Venemaa majandus läbis küll kriisi võrdlemisi valutult, kuid jätkuvalt annab tunda majanduse tasakaalustamatus, ning Venemaal tegutsevatele ettevõtjatele teeb muret rubla kurss.

Majanduskriisi ägenedes hakkas rubla kiiresti langema, ent tõusis sel suvel taas peaaegu kriisieelsele tasemele, näitlikult sai ühes äärmuses Eesti krooni eest kolm, teises aga vaid kaks rubla, nüüd on aga Vene raha taas järjekindlalt kukkunud, ja seda eriti euro suhtes, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See on seotud sellega, et III kvartalis tekkisid tänu rubla ülemäärasele tugevnemisele probleemid majanduses,» rääkis Globaliseerimisprobleemide Instituudi direktor Mihhail Deljagin. «Eriti juulis ja augustis aeglustus meil majandusareng; september oli küll veidi parem, ning järsult halvenes maksebalanss.»

«Rubla õigeaegne devalveerimine lubas kriisi ajal Venemaa kaubandusel igati tegutsema jääda, kuid paljuski sellest kasust on nüüdseks hinnatõus juba ära söönud ja võib oodata, et alates aasta algusest saab sellesama rubla eest veel viiendiku võrra vähem osta,» lisas Deljagin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles