Vene sõjatehnika lepinguteporfelli suurus on 40 miljardit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväetehnika tank T-14 Armata
Vene sõjaväetehnika tank T-14 Armata Foto: SCANPIX

Venemaa sõjatehnika lepinguteportfelli suurus ulatub hetkel 40 miljardi dollarini ning riik on huvitunud oma positsiooni hoidmisest üleilmsel relvaturul, ütles Vene peaminister Dmitri Medvedev.

«Meie sissetulekud relvade ja sõjatehnika ekspordist on tähtsad ja see on vägagi oluline faktor meie eelarve moodustamisel. Olemasolev (sõjatehnika) lepinguteportfelli koguväärtus on 40 miljardit dollarit ning oleme loomulikult huvitatud selle mahu suurendamisest,» lausus Medvedev relva- ja sõjatehnikamessil «Russia Arms Expo 2015».

Messil on käinud rekordarv külalisi, kelle seas on üle 60 riigi esindajad ning üle 160 Vene ja välisriigi ettevõtte, nende seas firmasid Türgist, Lõuna-Koreast, Jordaaniast ja mujalt, lausus Medvedev.

Stockholmi Rahvusvahelise Rahu-uuringute Instituudi (SIPRI) andmeil oli Venemaa ajavahemikus 2010.-14. maailma relvaeksportijate seas 27 protsendiga teisel kohal pärast Ühendriike, kellele kuulus turust 31 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles