Savisaare pank hädas äriregistrisse kandmisega

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ühistukapitali juhatuse esimees Ülle Mathiesen.
Eesti Ühistukapitali juhatuse esimees Ülle Mathiesen. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Keskerakonna juht Edgar Savisaar kurtis eile erakonna lehes Kesknädal, et äriregister püüab vältida Eesti Ühistupanga registreerimist, panga nõukogu lubab minna vajadusel kohtusse.

«Kuigi äriregister püüab vältida selle panga registreerimist, on see nende poolt lootusetu võitlus,» sõnas Savisaar.

Ühistupanga Asutamise Sihtasutuse juhatuse liige Roul Tutti sõnul arutas panga registreerimisega äriregistris seotud küsimusi teisipäeval toimunud Ühistupanga nõukogu.

«Taasiseseisvunud Eestis ei ole kunagi varem ühistulistel alustel panka loodud ning asutamisprotsessi käigus selgus, et seadusandlus lubab erinevate juriidiliste sammude astumisel mitmeti tõlgendamist. Loodetavasti saame juriidilistele eriarvamustele lähikuudel lahendused,» selgitas olukorda 1. septembrist panga juhatuse esimehena töötav Ülle Mathiesen. «Nõukogu oli selgel seisukohal, et vajadusel tuleb Ühistupangal oma õigusi kaitsta kohtus. Tekkinud tõrge ei takista aga pangal litsentsi taotlemise protsessiga edasiliikumist,» lisas ta.

Eesti Ühistupanga nõukogu esimehe Mae Hanseni sõnul on Ühistupangal kavas esitada Finantsinspektsioonile taotlus tegevuslitsentsi saamiseks selle aasta lõpus. Taotluse menetlemine kestab tõenäoliselt ligi aasta.

«Kuna Eesti on euroliidu liige, peab pangandustegevuseks vajalik litsents saama heakskiidu ka Frakfurdist Euroopa Pangandusjärelevalvelt,» ütles Hansen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles