Citigroup: maailmamajanduse languse tõenäosus on 55 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA suurpank Citigroup avaldas prognoosi, mille kohaselt maailmamajanduse konjunktuurilanguse tõenäosus järgmisel kahel aastal on 55 protsenti, kirjutab Bloomberg News.

Kui viimaste aastakümnete maailmamajanduse surutiste põhjus on olnud USA, järgmise põhjustab panga hinnangul arenevate riikide ja eriti Hiina nõrk nõudlus, ütles Citigroupi peaökonomist Willem Buiter, vahendab BNS.

Panga väitel kasvab Hiina majandus ainult 4 protsenti, mitte 7 protsenti, nagu kinnitab Hiina valitsus. Võimatu ei ole, et Hiina majanduskasv langeb järgmise aasta keskel 2,5 protsendile, mis halvaks kogu maailma majandust.

Probleeme on ka teistel suurtel arenevatel riikidel Brasiilial, Lõuna-Aafrikal ja Venemaal, mida kõiki on mõjutanud madal toormehind.

Teised suurpangad Citigroupi pessimismi ei jaga. Goldman Sachs ja JP Morgan ei usu, et Hiina majanduskasvu aeglustumine ülejäänud maailma eriti mõjutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles