Swedbanki pensionifondide valitsemistasud kahanesid konkurentsitult kõige rohkem

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla.
Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Rahandusministeeriumi määruse jõustumise tõttu alanevad alates 1. augustist konkurentsitult kõige rohkem Swedbanki teise samba pensionifondide valitsemistasud.

Keskmiselt alanesid Swedbanki pensionifondide tasud 0,29 protsendipunkti 1,00 protsendini, mis teeb keskmiselt 11 eurot kliendi kohta aastas, ütles Swedbank Investeerimisfondide juht Kristjan Tamla ajakirjanikele.

LHV pensionifondide valitsemistasud langesid keskmiselt 0,20 protsendipunkti võrra 1,52 protsendini ehk keskmiselt 8 eurot kliendi kohta. SEB Panga pensionifondide valitsemistasud langesid keskmiselt 0,10 protsendipunkti (3 euro), Nordea Panga valitsemistasud 0,09 protsendipunkti (4 euro) ja Danske Banki 0,07 protsendipunkti (4 euro) võrra, sõnas Tamla.

Rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna peaspetsialist Tõnu Lilleaid kirjutas ministeeriumi blogis, et kõige madalamad valitsemistasud on Swedbanki pensionifondil K1 (0,62 protsenti), Danske Pensionifondi Intress (0,65 protsenti) ja LHV pensionifondi XS (0,74 protsenti) teenustasud.

Kõige suuremad on Danske pensionifondi 50 (1,72 protsenti) ning LHV pensionifondide XL ning L (mõlemad 1,64 protsenti) valitsemistasud.

Kui varem sõltusid maksimaalselt lubatud valitsemistasud konkreetse pensionifondi mahust, siis nüüd sõltuvad kõikide sama fondivalitseja valitsetavate pensionifondide mahtude summast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles