Tammerk: valimisreklaam peaks ERRis olema

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmu Tammerk..
Tarmu Tammerk.. Foto: Peeter Langovits.

Rahvusringhäälingu eetikanõunik Tarmu Tammerki sõnul peaks valimisreklaamil olema koht ERRi programmis, kuna see on poliitilise kommunikatsiooni lahutamatu osa.

Erinevalt kommertskanalitest peaks aga ERRis kui avalik-õiguslikus kanalis olema valimisreklaamile mahulised piirangud, arvas Tammerk.

«Nii saab ära hoida, et suurima rahakotiga erakond ujutab eetri oma sõnumiga üle,» lausus Tammerk ja lisas, et toetas valimisreklaami tagasitoomist avalik-õiguslikku kanalisse juba paar aastat tagasi.

Ning jätkuvalt on eetikanõunuk arvamusel, et ei ole õige jätta ETV ja ERRi raadioprogrammide vaatajaid-kuulajaid välja poliitilise reklaami mõjuväljast.

«Kujutame ette Vikerraadio saadet Reporteritund, kus arutatakse selle aasta valimisreklaamide teemal. Aga Vikerraadio pühendunud kuulaja või ETV püsivaataja pole neid reklaame näinud ega kuulnud! Samal ajal on valimisreklaam kogu kampaania osa.»

Just seetõttu olekski Tammerki kinnitusel vaja eraldada erakondadele limiteeritud aeg valimisreklaamide edastamiseks ka ERRis.

«Mahulises mõttes need reklaamid inimesi heituma panna ei saa, sest ajapiirang oleks peal,» lisas Tammerk.

Valimisreklaami esitamine ERRi programmides ei tähendaks mehe arvamuse kohaselt sugugi, et ERR pööraks vähem tähelepanu valimiskampaania sisulisele kajastusele.

«Valimiseelse olukorra mitmekülgne ja erapooletu ajakirjanduslik käsitlemine on ERRi puhul norm, mida ka 2011.aaasta parlamendivalimiste eel tuleb järgida.

Nagunii on ERR see ringhäälingukanal, mis pakub kõige laiaulatuslikumat valimiseelset kajastust, nagu seadus ja hea tava ette näevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles