Hotelli- ja restoranipidajad rõõmsad: Soome valitsus loob tuhandeid töökohti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokad Soomes Lohja linnas unikaalses 80 m maa all vanas kaevanduses asuvas restoranis Muru Pops Down.
Kokad Soomes Lohja linnas unikaalses 80 m maa all vanas kaevanduses asuvas restoranis Muru Pops Down. Foto: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Soome hotelli- ja restoranipidajate esindusorganisatsioon MaRa kiidab valitsuse täna teatavaks tehtud tööturu meetmete paketti ning peab seda valitsusepoolseks terekäe ulatamiseks tööandjaile.

«Meie vaatevinklist on kogu pakett väga soodne. See parandab ettevõtete kulude struktuuri ja toob tuhandeid uusi töökohti,» ütles Kauppalehtile MaRa tegevjuht Timo Lappi.

Lappi sõnul tähendab pühapäevase lisakompensatsiooni vähendamine sajalt protsendilt 75 protsendini mõnele restoranipidajale seda, et ta saab nüüd ka pühapäeval uksed avada.

«Restoranialal on tööjõukulude osa kogukuludest 35-40 protsenti. Siiani polnud pühapäevad restoranipidajatele tihti üldse kasumlikud,» ütles Lappi.

Nüüd võib aina rohkem restorane pühapäeviti uksed avada, mis Lappi hinnangul toob kokkuvõttes juurde töötunde ja töökohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles