Kuidas jätta igaval koosolekul mulje, et oled teemast äärmiselt huvitatud?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igav koosolek.
Igav koosolek. Foto: SCANPIX

Populaarse märkmerakenduse Evernote looja Phil Libin avaldas portaalile Four Hour Work Week oma saladuse, kuidas ka kõige igavamatel koosolekutel jätta mulje, et oled teemasse põhjalikult süvenenud ning järgid hoolikalt esinejate mõttearendusi.

Pea kõik kontoritöötajad on kokku puutunud probleemiga: koosolek ei ole eriti huvitav ega produktiivne, kuid sellest osa võtmine on kohustuslik. Miljardi-dollari-iduettevõtte asutaja Libin annab kavala nipi, kuidas jätta igavale kõnelejale mulje, et järgid pingsalt tema mõttekäikusid.

«Kui sa oled koosolekul, avad sülearvuti ning hakkad selle abil märkmeid tegema, loob see sinu ning teiste inimeste vahele teatud barjääri ning sa võid tunduda eemalseisvana ning mõjuda kõnelejale heidutavalt,» selgitas Libin.

«Muidugi võid sa märkmete tegemiseks kasutada ka oma nutitelefoni, samas jätab see esinejale ikkagi mulje, et sa ei pööra talle piisavalt tähelepanu.»

Selle asemel soovitab digitaalseid märkmeteenuseid pakkuva Evernote´i pikaaegne tegevjuht kasutada hoopis vana head pabermärkmikku.

«Kui sa kritseldad sinna olulisemaid ülestähendusi, jätab see vestluskaaslasele või esinejale hoopis teistsuguse mulje: «vau, see inimene tõepoolest hoolib minust ja sellest, mida ma räägin.» Sa saadad talle signaali, et oled tõepoolest huvitatud.»

Libini sõnul jätab pabermärkmiku kasutamine esinejale tunde, et kuulaja on tõepoolest tema sõnumile keskendunud.

«Seda isegi juhul, kui sa tegelikult joonistad sinna pilvekesi ja ükssarvikuid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles