Turistide arv juulis kasvas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna vanalinnas.
Turistid Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Majutusettevõtete teenuseid kasutas juulis 458 800 turisti, mis oli 4 protsenti rohkem kui eelmise aasta juulis, teatas statistikaamet. Suurenes nii välis- kui ka siseturistide arv.

Majutusettevõtetes peatus 295 400 välisturisti, mis oli 1 protsent enam kui eelmise aasta juulis. 63 protsenti turistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Viiel eelneval kuul vähenenud Soome turistide arv kasvas juulis 3 protsenti.

Jätkuvalt väheneb Venemaalt saabuvate turistide arv, juulis peatus majutusettevõtetes 22 protsenti vähem Venemaa turiste kui eelmise aasta samal kuul. Läti turistide arv suurenes viiendiku võrra.

Eesti turismi suurematest partnerriikidest saabus eelmise aasta juuliga võrreldes rohkem turiste Saksamaalt, Leedust, Hispaaniast ja Suurbritanniast. Vähem turiste saabus Rootsist, Norrast, Prantsusmaalt ja Poolast. Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv.

36 protsenti majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 163 400, mida oli 10 protsenti rohkem kui eelmise aasta juulis. 69 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 15 protsenti tööreisil. 19 protsenti siseturistidest peatus Harju maakonna, 14 protsenti Pärnu maakonna, 11 protsenti Saare maakonna ja 8 protsenti Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes. Harju ja Saare maakonna majutusettevõtetes peatus rohkem siseturiste kui eelmise aasta juulis (vastavalt 14 protsenti ja 15 protsenti). Pärnu maakonna majutusettevõtetes jäi siseturistide arv mullusele tasemele, Ida-Viru majutusettevõtetes aga vähenes 6 protsenti.

Juulis pakkus külastajatele teenust 1308 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 22 800 tuba ja 54 200 voodikohta. Täidetud oli 59 protsenti tubadest ja 52 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis juulis keskmiselt 34 eurot ning jäi mullusele tasemele. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem Harju ja Pärnu maakonnas, kus ööpäev majutusettevõttes maksis vastavalt 39 ja 38 eurot. Saare maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 31 eurot ja Ida-Viru maakonnas 29 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles