Hiina valuutareservide maht kukkus rekordiliselt

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina jüaan ja USA dollarid
Hiina jüaan ja USA dollarid Foto: SCANPIX

Hiina välisvaluutareservide maht kukkus augustis rekordilised 93,9 miljardi dollari võrra, mis on dollarites mõõdetuna kõigi aegade suurim kukkumine ning protsentuaalselt suurim langus alates 2012. aasta maist.

Hiina kasutas valuutareserve jüaani stabiliseerimiseks pärast 11. augustil toimunud rahvusvaluuta devalveerimist.

Augusti lõpu seisuga oli Hiina keskpanga valuutareservide maht 3,56 triljonit dollarit, mis moodustab peaaegu ühe kolmandiku maailma keskpankade valuutareservidest. 2014. aasta juunis oli Hiina reformide maht rekordilised neli triljonit dollarit, kirjutab The Wall Street Journal.

Investorid on investeerinud Hiina jüaani varadesse juba aastaid lootuses teenida tulu nii kiirelt kasvavalt majanduselt kui ka jüaani tugevnemiselt. Enne devalveerimist tugevnes jüaan kümne aastaga enam kui 30 protsenti.

Nüüd on raha hakanud Hiinast välja voolama.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) andmetel on maailma keskpankade valuutareservid kokku 11,43 triljonit dollarit. Eelmise aasta keskpaigas oli see 11,98 triljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles