Ametiühing tahab bussijuhtide palka tõsta 900 eurole

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussisõit.
Bussisõit. Foto: Lauri Kulpsoo

Transpordi Ametiühing alustab kõnelusi bussijuhtide palga tõstmiseks tulevast aastast. Homme kohtub ametiühing ühise laua taga Eesti suuremate bussiala tööandjate, Autoettevõtete Liidu ning maanteeameti ja ministeeriumiga.

Transpordi Ametiühingu bussijuhtide koordinaatori Aare Kübarsepa sõnul on ametiühingusse kuuluvad bussijuhid palgakõnelustel stardipositsiooniks võtnud 4-eurose tunni- ning 900-eurose kuutöötasu, seejuures tunnitöötasu numbrit suurema kaaluga silmas pidades, teatas ametiühing. 

«Praegu on Eesti bussijuhtidele kehtiv miinimumpalk 800 eurot kuus ning 3,20 eurot tunnis,» rääkis Transpordi Ametiühingu esimehe Jaan-Hendrik Toomel lisades, et nii ametiühingu kui ka maksuameti analüüs näitab, et need numbrid kipuvad juba täna reaalsusele jalgu jääma.

 Toomeli sõnul on homme kell 11 hotellis Euroopa toimuvale koosolekule oodatud ka väiksemate bussiettevõtete esindajad, kes kaasa rääkida soovivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles