Sandor Liive uuest ettevõtlusministrist: ta paistis silma

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Jaanus Lensment

Uus ettevõtlusministrikandidaat Liisa Oviir paistis silma, sõnas Eesti Energia endine tegevjuht Sandor Liive, kelle alluvuses Oviir Eesti Energia peajuristina töötas. 

Liive iseloomustas Oviiri kui väga tublit juristi, kes haldas keerulisi töösuhteid nagu ametiühingud ja kollektiivlepingud. Praegune minister täitis suuremat rolli, kui oleks võinud eeldada. «Tee natukene rohkem, kui sinult eeldatakse ja sul läheb hästi,» märkis Liive.

Ta iseloomustas Oviiri kui sooja «inimeste inimest,» kellele meeldib inimestega suhelda ning kes arendab hästi mitteformaalseid suhteid.

Liive teadis Oviiri hästi, kuigi Eesti Energias on 7000 töötajat. «Ta paistis silma, tal oli alati palju öelda,» ütles ta.

Kogu ministrite vahetus sotsiaaldemokraatide ridades tuli Liivele üllatusena. Ta kuulas täna täna hommikul intervjuud vastse ettevõtlusministriga ja sõnas, et see jättis hea mulje. «Arvan, et ta saab väga hästi hakkama,» sõnas Liive. 

Oviir oli Eesti Energia juhtiv jurist aastast 2008. kandideeris riigikokku kevadel ja sai 493 häält. Tööle peaks ta asuma 14. septembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles