Parima mahetootja tiitli pälvis Kopra Karjamõis Valgamaalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Kopra Karjamõis juhataja Jüri Koppel.
OÜ Kopra Karjamõis juhataja Jüri Koppel. Foto: Eveliis Eek

Eesti parim mahetootja 2015 on Kopra Karjamõis Valgamaalt, mis tegeleb nii mahelooma- kui -taimekasvatusega ning aktiivselt ka toodangu turustamisega.

Kopra Karjamõis kasvatab nii lambaid, kodulinde, teravilja, köögivilja kui ka marju. Teise preemia sai Saidafarm Harjumaalt ja kolmanda koha Silver Visnapuu Alakonnu talu Võrumaalt.

Parimaks mahetooteks valiti aga Liivimaa Lihaveise toodetud eelküpsetatud mahe rohumaaveise ribi Agnes, selgus pühapäeval vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval, kus anti välja tänavused parima mahetootja ja parima mahetoote tiitlid.

«Põllumajanduse jaoks üldiselt keerulisel ajal on mahesektor üks väheseid, mis näitab stabiilset kasvu,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse pressiteate vahendusel. «Mahetoodangul on lojaalne ja pidevalt kasvav tarbijaskond nii meil kui mujal. Seepärast rõõmustab, et Eestis nähakse mahetootmises selget tulevikku – seda näitab  järjest kasvav mahetootjate ja -töötlejate arv.»

«Kopra Karjamõis väärib tunnustust eelkõige sellepärast, et nad otsivad pidevalt uudseid lahendusi ja säästlikke tootmisvõimalusi ning tegelevad ka oma toodangu väärindamise ning turustamisega,» ütles Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest. «Ettevõttel on väga lai eraisikutest kliendivõrgustik, lisaks müüvad nad oma tooteid toitlustusse ja jaekaubandusse. See on ettevõte, kus ei ole jäädud arengus paigale, vaid otsitakse pidevalt uusi suundi ja lahendusi – ideed saavad teostatud ja toimivad.»

Tootjakonkursile kandideeris kaheksa mahetootjat üle Eesti. Parima mahetoote konkursile esitati kokku 39 toodet 16 töötlejalt. Parima tootja ja toote valisid välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles