Esmakordselt USAs: kristlasest ametnik kongis «kuuletumiseni» (5)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Davis, tänaseks ülemaailmselt tuntud kui «Kentucky Clerk».
Kim Davis, tänaseks ülemaailmselt tuntud kui «Kentucky Clerk». Foto: abcnews.go.com

Lõppeva nädala neljapäeval vangistati Ameerika Ühendiikides «kuuletumiseni» Kentucky osariigi Rowani maakonna ametnik Kim Davis (49), kes keeldus kristlasena panemast paari samast soost isikuid, milleks andis hiljuti korralduse föderaalkohus.

Nagu selgitas ringkonnakohtunik David Bunning, «ei või kohus vaadata läbi sõrmede seaduse meelevallaga antud korralduse eiramisele. Kui inimestele antakse võimalus valida, milliseid käske nad täidavad, võib see tuua kaasa probleeme,» vahendab New York Times.

«Täna sai kohtuanarhiast kohtulik türannia,» ütles demokraadist Davise kaitseks vabariiklasest Texase senaator Ted Cruz.

Davise advokaadi Roger Ganhami sõnutsi on tegemist pahaendelise hoiatusega kristlastele kogu maal. «Esimest korda ajaloos vangistati täna Ameerika ametnik selle eest, et ta usub, et abielu on liit ühe mehe ja ühe naise vahel,» ütles Ganham.

«Ning seejuures on talle antud korraldus jääda sinna [vahi alla], kuni ta on valmis meelt muutma, kuni ta on valmis muutma oma usulist südametunnistust,» lisas advokaat.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles