Seitse nippi töökaotusest üle saamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallandamine.
Vallandamine. Foto: SCANPIX

Koolitaja Linda Descano jagab portaalis LinkedIn Pulse seitset nippi, mille abil töö kaotamisest üle saada ning positiivse suhtumisega uue ameti otsingutele asuda.

1. Pea meeles, et tegu on ainult tööga, mitte isikliku elu katastroofiga. Hoia oma emotsioonid kontrolli all.

2. Teadvusta endale, et edasine tegevus võtab aega ning arvesta juba ette, et võid nende käigus end vahel ka kehvasti tunda. Hinga sisse ja hakka tasapisi tegutsema. Ära reageeri esimesest emotsioonist ajendatult.

3. Tuleta endale meelde, et sina oled ikka sina. Kõik sinu oskused, kogemused ja anded, mida sa eelmises töökohas kasutasid ja arendasid, on ainult sinu omad ning aitavad sul lõpuks maanduda senisest veelgi paremal töökohal.

4. Kehvast olukorrast edasiliikumine ei ole allaandmine, vaid see näitab hoopis, et võtad oma igapäevaelu ja karjääri juhtimise otsustavalt enda kätesse.

5. Ole enda vastu hea. Vii oma mõtted töökaotuse pealt mujale, tegeledes asjadega, mis teevad sind õnnelikuks.

6. Veeda aega positiivsete inimestega, keda tõepoolest huvitab sinu heaolu ja õnn.

7. Võta aeg maha, et mõelda järele, mida sa oma töises ja eraelus edasi teha soovid, ning seejärel loo neile asjadele toetudes filter, mille abil oma uusi võimalusi kaaluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles