Siseministeerium sai loa Andmevara müügiks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni AS Andmevara hallata olnud rahvastikuregister läheb uuest aastast üle SMITi haldusse.
Seni AS Andmevara hallata olnud rahvastikuregister läheb uuest aastast üle SMITi haldusse. Illustratsioon: Siseministeerium

Valitsus andis tänasel istungil siseministeeriumile nõusoleku riigile kuuluva aktsiaseltsi Andmevara aktsiate võõrandamiseks.

Samuti otsustas valitsus, et alates uuest aastast saab Andmevara asemel Eesti rahvastikuregistri volitatud töötlejaks siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus (SMIT), teatas siseministeerium.

«Seni on siseministeeriumi valitsemisalas olnud kaks eraldiseisvat IT asutust, mis teineteise tegevusi kohati dubleerivad,» ütles siseminister Hanno Pevkur.

«Riigile on mõistlik viia riigile strateegiliselt oluline rahvastikuregister SMITi üle ning võõrandada seejärel AS Andmevara aktsiad. Liiatigi moodustavad avatud turule suunatud teenused nagu IT majutus, tarkvaraarendus ja digiteerimine Andmevara käibest juba enam kui poole,» märkis Pevkur.

Rahvastikuregistrit haldab ja arendab siseministeerium ning kuni uue aastani on registri volitatud töötleja AS Andmevara. Register viiakse SMITi üle terviklikul kujul ja praegu AS Andmevaras rahvastikuregistri valdkonnas tegutsevad töötajad jätkavad võimalusel oma tööd 1. jaanuarist 2016 SMITis.

Kirjaliku enampakkumise teel on kavas müüa kõik riigile kuuluvad AS Andmevara 31 956 aktsiat.

Ettevõtte müügimaht on viimastel aastatel kasvanud, aastatel 2012 kuni 2014 oli müügitulu keskmine kasv ligi 16 protsenti aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles