Pagulaspere heitleb Eestis oma äri avamise nimel

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolme aasta eest Eestisse pagenud Armeenia pere püüab palgatööst väljamurdmiseks juba aastaid oma Kaukaasia söögikohta avada, kuid ilma kodakondsuseta nad selleks pangast laenu ei saa ning EASi toetuse nõuetele naljalt vastata ei suuda.

Üle kümne aasta ühes väikses Armeenia kuurortlinnas oma restorani pidanud Armadyanid (nimed muudetud) teavad omast käest, et restoraniäri on karm ja armutu, kuid ka seda, et Kaukaasia toit on Eestis täiesti katmata nišš, mida – nad on kindlad – eestlased armastaksid, vahendab Äripäev.

Esmaspäeva hommikul oma elutoas veel ­auravate hatšapuripätsikestega kaetud diivanilaua taha istudes on Sjuzan ja Gio tulnud just tähtsalt kohtumiselt haridusministeeriumist, kus Gio sai rohelise tule enesekaitsetreeningutega alustamiseks.

Ta tegi seda oma kodumaal kümme aastat, nüüd tahaks sellega jätkata Eestis oma praeguse töö kõrvalt betoonitehases – nii on lihtsam kiirtoidukioski avamiseks raha kõrvale panna.

Samamoodi võttis Sjuzan omale suvel lisatöö Selveri kassapidajana, sest lisaks koolis söökla saali juhatajana töötamisele saab nii hõlpsamalt sääste koguda.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles